Biosfeer Groede is specialist in kleinschalige biologische kruidenteelten. Ieder jaar worden er een groot aantal kleinschalige teelten uitgevoerd op 7 ha. zeeuwse kleigrond. De teelten omvatten medicinale en aromatische kruiden, een groententuin, een wijngaard, een hoogstamboomgaard, vele geneeskrachtige planten, een gemmo-bos, bessenteelt, artisjokken, tarwegras, een onverwarmde kas van 120m2 met geneeskrachtige planten, vijgen, olijven en allerlei kiemplanten op de volle grond.

Biosfeer Groede is SKAL gecertificeerd met SKAL-nummer 026872, en mag het internationale logo voeren. Zie hier het SKAL-certificaat. Daarnaast is Biosfeer Groede, in samenwerking met bureau KTBA, vanaf 8 september 2016 FSSC22000-gecertificeerd. U vindt hier ons FSSC22000-certificaat. Vanaf 1 augustus 2016 voldoet Biosfeer Groede aan GMP+ voor Good Manufacturing Practices. Het GMP+-certificaat vindt u hier.

Door het telen op de volle grond en de nodige aandacht is de smaak en het gehalte aan inhoudstoffen maximaal. De ligging vlak achter de duinen van de Zeeuws Vlaamse kust, de vele zonuren en de zware en rijke kleigrond helpen hieraan mee. Onkruiden bestaan nagenoeg niet bij Biosfeer Groede, op specifieke plaatsen koesteren wij onze paardenbloemen, kamille, heermoes, mur, etc. De teeltmethode is maximaal aangepast op de grondsoort, het klimaat en onze duurzame principes. De belangrijkste uitgangspunten hierbij zijn biodiversiteit, extensief grondgebruik en bodemleven. Omdat het bedrijf zelf geen dieren heeft zijn de gebruikte meststoffen plantaardig.

Alle teelten op de boerderij zijn biologisch gecertificeerd. Dit geldt ook voor de verwerking op ons eigen bedrijf tot halffabrikaten en eindproducten zoals tincturen en gemmotherapie. Op bestelling of op contract teelt Biosfeer Groede vele specifieke gewassen zoals tarwegras, rode zonnehoed, passiflora en lavendula voor grote producenten zoals A. Vogel en Weleda.

Op bestelling en in nauwe samenwerking met haar partners ontwikkelt Biosfeer Groede nieuwe innovatieve produkten, zoals biologische basismaceraten voor fytotherapeutische, cosmetische en wellness produkten. Daarnaast ontwikkelt Biosfeer Groede producten in samenwerking met haar hospitalitypartners. Zoals bijvoorbeeld de inmiddels zeer gewaardeerde HealT, een biologische, vers geplukte kruidenthee.

Ons assortiment bestaat uit:

Fytotherapeutische producten zoals tincturen en gemmotherapie.

Culinaire producten zoals HealT (biologische, vers geplukte, kruidenthee), druivensap, witte en rode Bruus en biologische kruiden likeuren.

Biologische groenten en fruit worden aangeboden als gevriesdroogde groenten en fruit welke verwerkt worden tot hoogwaardige voedingssupplementen.

Verse teelten zoals rode zonnehoed (Echinacea), passiebloem (Passiflora) en lavendel (Lavendula) worden op bestelling geteeld voor onze partners.

Wellness produkten worden ontwikkeld op basis van maceraten en oliën. Hiervan produceren wij biologische crèmes, huidspray’s en originele paardenmelk producten (crèmes, badgel en een huidpakking), ook maken wij biologische massage-oliën en een exclusieve mosselscrub.

Biosfeer Groede is Nederlands grootste producent van gecertificeerd biologisch tarwegras. De teelt van tarwegras vindt bij Biosfeer Groede plaats in een speciaal voor deze teelt ontwikkelde kas. De kleibodem wordt zorgvuldig bewerkt en gevoed met minerale klei, micro-organismen en biologische, niet-dierlijke meststoffen. Het zaad is het best verkrijgbare biologisch dynamische tarwezaaizaad. Het water is gevitaliseerd. Er wordt gebruik gemaakt van passieve en geforceerde beluchting om de vorming van schimmels tegen te gaan. De teelt vindt plaats onder gematigde temperaturen en de vele zonuren waar Zeeuws Vlaanderen bekend om staat. Daarnaast worden bakjes tarwegras geteeld die inclusief het biologische groeimedium hun weg vinden naar de klanten.