Biosfeer Groede is erop gericht om ondernemers aan te trekken die, onder de vlag van Biosfeer Groede, duurzame producten ontwikkelen en op de markt brengen. Hiervoor is een bijzonder en vernieuwend samenwerkingsverband ontwikkeld dat niet alleen gebaseerd is op economisch gewin maar met name op een gemeenschappelijke visie op duurzaam ondernemen.

Innovatie is onze passie, Biosfeer Groede onze basis. Onze produkten bevorderen in de breedste zin het welzijn van de mens. Zij bieden een natuurlijke balans voor lichaam en geest. Om gezond te blijven dienen we als mens zoveel mogelijk het goede te doen en het slechte te laten. Het “goede doen” plezierig en gemakkelijk maken is de kern van onze activiteit.

Onze produkten, zoals de tincturen, gemmotherapie, powerjuices en verse biologische thee, de HealT, moeten op ongedwongen wijze in een normaal dagelijks patroon kunnen worden ingepast, zodat zij een zeer lange tijd kunnen worden volgehouden. Planten zijn een preventiemiddel en een ondersteuning bij een gezonde levensstijl, geen wondermiddelen voor acute gezondheidproblemen.

Ontwikkeld op Biosfeer Groede:

HealT1_b250.jpg

Powerjuices. Onze biologische Phoenix druiven bevatten extreem veel inhoudsstoffen en anti-oxidanten, de zeeuwse klei en zeelucht werken hieraan mee. Jaarlijks wordt de oogst geperst tot een zeer geconcentreerde druivensap, één van onze powerjuices. Daarnaast is Biosfeer Groede grootleverancier van tarwegras, vol mineralen en antioxidanten. Ons biologisch tarwegras leveren we dagvers of als vers sap of bevroren sap. Verder produceert Biosfeer Groede onze eigen mousserende rode en witte natuurwijn, de rode en witte Bruus. De oogst van mei 2015 is volledig op dronk!

Op Biosfeer Groede verbouwen wij biologische groenten en fruit. Met veel zorg en aandacht werken we aan de maximalisatie van kostbare inhoudsstoffen en een optimale smaak door een biologisch duurzame cultuur. Een deel van de groenten en het fruit worden versneden en gevriesdroogd tot een kwalitatief hoogwaardige poeder dat wordt verwerkt tot zuiver voedingssupplement voor onze afnemers

Het project Zuiver Zeeuws is een ontwikkelings- en verkoopplatform voor hoogwaardige duurzame producten uit Zeeland. Zo ontwikkelde Biosfeer Groede, samen met de Trekpaardenwereld uit Oostburg, een zeeuwse pakking op basis van paardenmelk en kruiden, onze paardenmelkpakking, een Zeeuwse kruidenstempel en een mosselscrub.

Tot slot hebben we een exclusieve nieuwe biologische thee ontwikkeld, de HealT, die inmiddels wordt geserveerd in een aantal toprestaurants in Zeeuws Vlaanderen.