Culinaire microgroenten en cressen

De biologische microgroenten en cressen kunt u bestellen door contact op te nemen met Nick Sinke voor de prijs en de details over bezorging. U kunt ook direct bellen: 06 44 75 84 01.

Biosfeer Groede is SKAL gecertificeerd met SKAL-nummer 026872 en mag het internationale logo voeren, alsmede het SKAL-certificaat. Daarnaast is Biosfeer Groede vanaf 8 september 2016 FSSC22000-gecertificeerd. Vindt hier ons FSSC22000-certificaat. Vanaf 1 augustus 2016 voldoet Biosfeer Groede aan GMP+ voor Good Manufacturing Practices. Het GMP+-certificaat vindt u hier.

Deze certificeringen garanderen dat Biosfeer Groede voldoet aan alle nationale en internationale normen voor biologische voedselketenveiligheid en duurzaamheid.

Door het telen op de volle grond en de nodige aandacht is de smaak en het gehalte aan inhoudstoffen maximaal. De ligging vlak achter de duinen van de Zeeuws Vlaamse kust, de vele zonuren en de zware en rijke kleigrond helpen hieraan mee. Onkruiden bestaan nagenoeg niet bij Biosfeer Groede. De teeltmethode is maximaal aangepast op de grondsoort, het klimaat en onze duurzame principes. De belangrijkste uitgangspunten hierbij zijn biodiversiteit, extensief grondgebruik en bodemleven. De gebruikte meststoffen zijn plantaardig.

Winterassortiment 2016/2017

Groentjes Grootte          Beschrijving
Venkelshoot 8 tot 12 cm Heeft een zeer zachte venkel smaak die bij allerlei andere smaken overeind blijft. Lijkt al een echt knolvenkeltje.
Bronze venkel 7 cm Volle aromatische venkelsmaak
Wortelscheut 6 tot 10 cm Het blad en de stelen hebben een volle wortelsmaak.
Preischeut 6 tot 12 cm ZEER veel zachte preismaak, vooral de wortels, die er nog aanzitten zijn erg lekker
Chinese bieslook scheut 6 tot12 cm Knoflook/bieslooksmaak, mooie vettige sprieten.
Uischeut 7 a 10 cm Altijd geleverd met wortel, zoete uismaak
Pastinaakscheut 4 tot 8 cm Deze mini pastinaak zorgt voor een aardse smaak bij een gerecht.
Schorseneerscheut 6 tot 12 cm Heeft een aardse smaak en het onderste gedeelte is zeer decoratief door de witte, paarse en groene kleur.
Wilde wortelscheut 6 tot 10 cm Heeft de heerlijke smaak van een wilde plant gecombineerd met de smaak van wortel.
Ramenasshoot 4 tot 8 cm Aardse radijssmaak
Daikonshoot 4 tot 8 cm Japanse radijs met een rettich achtige smaak, zeer knapperig met vlesige blaadjes
Radijs cress Knapperige radijssmaak
Biet scheut 4 tot 8 cm Geeft veel kleur af en heeft een echte bietensmaak. Past goed bij koude gerechten.
Palmkoolcress cress Donkergroene cress met een zoete koolsmaak
Kailancress cress De blaadjes zijn een kailan soort en het is hierdoor pittiger dan normale broccoli.
Koolrabi rood cress Paarse stelen en paarsblad 100% koolrabi romige smaak
Paksoy rood cress Knapperige en sierlijke koolscheut met een oosterse smaak en een mooie rode kleur.
Paksoy groengroen Blad 5 cm paksoy met groene steel en groen blad. Groengroen dus
Mibuna cress cress Heeft de smaak van oerkool die lang aanwezig blijft.
Mosterdcress cress Zeer pittige gele mosterd cress
Mosterd frilly rood 5 tot 10 cm Nootachtige italiaanse mosterd
Mosterd frilly groen 5 tot 10 cm Frisse iets zurige mosterd met gevederde blaadjes
Asia mosterd cress Komatsuna met een niet scherpe volle mosterdsmaak
Barberacress blad 4 cm Deze wilde plant is familie van tuinkers en waterkers. Deze jonge veldkers heeft een zeer pittige smaak.
Waterkers cress Op land geteelde waterkers heeft een starke volle smaak.
Duizenbladcress 8 tot 10 cm Een wilde plant met een kruidige en bittere smaak. Ook geschikt om te frituren.
Peterselie scheut 5 cm Een jonge wortelpeterselie shoot die een zachte smaak afgeeft als hij gegeten wordt.
Japanse sederijscheut 5 cm Heeft een zacht zoete smaak en is zeer geurig. De lekkerste delen zijn de wortel en steel. Blijft 10 dagen lekker in de koeling.
Korianderscheut 5 cm Frisse groene scheut met wortel. Heeft een rustige koreander smaak en is niet zepig.
Kamille jong 5 cm Een jonge scheut van de kamille die heel mooi past bij amuses. Een breed smaakpallet: zoet, zurig, bitter en ziltig.
Fenegriek 4 cm Is erg mooi bij kaas en fusion gerechten.
Chrysantcress 5 cm Aromatisch, kan bij desserts, rauwe vis
Melisse ultra jong blad 2 cm Komt het best tot zijn recht in sauzen en salade. Is zeer zacht citroen, aromatisch
Winterpostelijn jong 6 cm Winterpostelein bevat vanaf april ook bloemen.
Veldsla lang 6 tot 8 cm Zeer veel chlorifyl en een echte maissmaak.
Andijviecress 6 tot 8 cm Knapperig en veel delicater dan echte andyvie
Schapenzuring 5 tot 7 cm De allerlekkersete zuring, echt zuur!
Shiso ultra jong blad 3 cm Zachte rozen smaak, ook voor infusies
Melde rood 5 a 6 cm Franse spinazie met intens rode bladeren aan de onderkant. Smaakt iets zuurder en kruidiger dan normale spinazie.
Melde groen 5 tot 6 cm Franse spinazie met heldere lichtgroene scheuten. Smaakt iets zuurder en kruidiger dan normale spinazie.
Maisscheut 6 a 7 cm Zeer zoete steeltjes, kan zelfs in desserts worden verwerkt
Pimpernel cress Licht zuur kruid, ook lekker om mee te stoven
Kervelscheut 5 a 6 cm Gewone kervel maar dan veel anijssmaak
Tuinkers groot 5 a 6 cm Meer uitgesproken smaak dan kleine tuinkers en mooie gevederde blaadjes